Giriş Yap / Kayıt Ol

Sağlık Yardımı

Asya ve Afrika'da insanlar, savaş, göç, kuraklık gibi sebeplerle yeterli sağlık imkanlarına ulaşamamaktadır. Bölgedeki hastane yetersizliğinden dolayı birçok çocuk ve yetişkin, hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmekte veya kalıcı vücut hasarlarıyla yaşamaya çalışmaktadır.
Vakfımız Afganistan'daki bu yetersizliği azaltmak adına bölgeye gidip  yerinde tespitlerle sağlık taramaları yapmakta ve sağlık taramalarında ulaşılan sonuçlara çözüm üretecek projeler, hizmetler yapmaktadır.

HASTANE

Taşra ve köylerde hastane imkanına sahip olmayan ihtiyaç sahiplerine:

- 1 Acil Servis

- 1 Doğumhane

- 8 Yatılı Hasta Servisi

ünitelerinden oluşan hastane yapılmaktadır.

SAĞLIK TARAMASI

Gelişmemiş çoğu bölgelerde insanlar sağlık kontrollerinden geçemediği için hastalıklara yenik düşmektedir. Belirlenen bölglerde doktorlarımızla çoğunluğunu çocuk ve yaşlıların oluştuRduğu 250 kişi sağlık taramasından geçirilip ilaçlı tedavisi yapılmaktadır.

BEBEKLERE SÜT TAKVİYESİ

Beslenme yetersizliği ve çeşitli sebeplerden dolayı emzirme yetersizliği çeken anneler için, bebeklerine takviye gıda ve süt yardımı yapılmaktadır.

SÜNNET ORGANİZASYONU

İmkansızlıklar sebebiyle sünnet olamayan 100 kadar çocuğa, sünnet elbisesiyle beraber yemekli sünnet organizasyonu yapılmaktadır.

TEKERLEKLİ SANDALYE

Savaş ve hastalık sebebiyle birçok insan sakat kalmakta, tekerlekli sandalye ihtiyacına ulaşmakta zorluk çekmektedir.

KATARAKT

Yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın bir biçimde görülen katarakt hastalığı uzun yıllardır Afrika'da büyük saplık problemlerinden biridir.

Tedavisi ise yalnızca 15 dakikalık bir ameliyat ile mümkün. Fakat maddi ve teknik yetersizlikler düşünüldüğünde kısa bir katarakt ameliyatı bile imkansız olabiliyor. Vakfımızın yapacağı katarakt ameliyatına sağlayacağınız destekle bir kişinin hayata gözlerini açma umudu olabilirsiniz.

GALERİ