Bir Tuğla İyilik

İdlib Yaşam Evleri

Suriye’deki savaş her geçen gün kardeşlerimiz üzerinde derin yaralar açarken, İnsan Vakfı savaş mağduru mazlumlar için gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor. Bombalı saldırılar nedeniyle Türkiye sınırındaki kırsala göç etmek zorunda kalan aileler, yağmur ve çamur içerisindeki alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yanına aldıkları malzemelerle tarla ve bahçelere kurdukları derme-çatma barakalara yerleşen Suriyeli aileler, temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşamıyor.

Hayırseverlerin destekleriyle soğuk hava ve çamur içerisindeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi veren İdlibli mazlum aileler için kalıcı eser olarak briket ev inşa eden İnsan Vakfı, Bir Tuğla İyilik diyerek savaş mağduru sivillerin soğuk hava, yağmur ve çamurdan korunarak yaşamasını sağlıyor.