Giriş Yap / Kayıt Ol

Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok yardım ulaştıran 2'nci ülke

03.04.2024 / 22:28




İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) internet sitesindeki verilere göre Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran 2'nci ülke oldu. Türkiye'nin insani yardımlarının oranı, yüzde 23'e ulaştı.

COGAT'ın 31 Mart verilerine göre, İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımlarda yüzde 26'lık insani yardım oranıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilk sırada yer aldı. Yardımların yüzde 23'ünü gönderen Türkiye, en fazla yardım yapan ikinci ülke oldu.


Türkiye'yi yüzde 16'yla Suudi Arabistan, onu da yüzde 8'le Katar izledi.

COGAT'ın aynı tarihte yaptığı paylaşıma göre, 26 Mart'tan itibaren Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen toplam 21 ambulanstan 9'u Türkiye tarafından bağışlanırken Türkiye, bu konuda ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi 8 ambulansla Kuveyt takip etti.

Türkiye, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

İnsan Vakfı olarak 7 Ekimden beri işgalci güçler tarafından ağır bombardıman altında olan Gazze'de ilk günden beri sürdürdüğümüz acil yardım faaliyetlerimiz kapsamında gıda kolisi, sıcak yemek , medikal hizmetler ve su yardımları ile  binlerce kardeşimize ulaştık. Bugüne kadar İyilik Gemisi aracılığıyla un, gıda ve hijyren paketi yüklü 6 adet tırımızı Refah kapısına ulaştırdık.

İnsan Vakfı olarak, desteklerinizle Gazze’de yardım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Resim Resim