İnsan Vakfı, 'İyilik Ordusu'na Hediyelerini Takdim Etti!

16.02.2024 / 16:36

İnsan Vakfı, 'İyilik Ordusu'na Hediyelerini Takdim Etti!

İnsan Vakfı, 6 Şubat 2023 Depremi'nin yıldönümünde Kahramanmaraş'ın Oniki Şubat ilçesindeki "Afet Koordinasyon Merkezi"nde Deprem Çalıştayı düzenledi.

Kahramanmaraş depreminde görev yapan 51 ilden arama kurtarma ekipleri, Anadolu Buluşması kapsamında deprem sonrası gerçekleştirilecek faaliyetleri ve Gazze'deki soykırımı değerlendirdi. Hem Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkım hem de İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım deprem bilinciyle tartışıldı.

İnsan Vakfı ve İMH, Türkiye teşkilatları ile birlikte deprem çalıştayı düzenledi. Çalıştay müzakereleri sonucunda deprem ve afet konulu başlıklar istişare edildi.

Deprem Çalıştayı ile yapılan müzakereler,
Afet Öncesi Hazırlıklar ve Afet Anında Yapılacaklar,
Afet Süreç Yönetimi,
Deprem Sonrası 1 Yıllık Dönemde Yapılan Çalışmalar başlıkları çerçevesinde yürütüldü.

Depremde görev yapacak ekipler arama kurtarma çalışmalarına yoğunlaşırken, Gazze'ye yardım çalışmaları da yürütüyor. 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin anıldığı gecede, 51 ilin temsilcileri ile depremde görev yapan personel ve gönüllülere plaketler verildi.