Yetim Bayram Harçlığı

Yetim Bayram Harçlığı - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Ne zordur yetim olmak..

Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler. “ İnsan 8

“Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir.  Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”  Bakara 215

Yetim bir çocuk için “baba” bilinmezdir, özlemdir, hasrettir ama sadece bir kelimedir, bir kavramdır. Annesiz babasız çocuklar için çok zordur hayat, tüm zorluklar katlanarak gelir üstüne.

Bayram geliyor dendiğinde o da diğerleri gibi bayramlık ister, bayram harçlığı ister. Bir yanı eksik olsa da bayram coşkusunu yaşamak ister.

Eskiden mendil içlerine gizlenen bayram harçlıkları vardı. Evlatlara, torunlara, yakın akraba çocuklarına verilirdi. Şimdilerde kalmadı…  Eller öpülüyor, el öpen bayram çocuklarına harçlıkları açıktan veriliyor.

Bir de bayram harçlığı almayı bırakın, bayram harçlığını hayal dahi edemeyen çocuklar var. Bayram sabahlarına boyunları bükük uyanan çocuklar. Elini öptüklerinde onlara harçlık verebilecek babaları olmayan çocuklar…

Siz de bir yetimin sevindirilmesine vesile olun.

Yetimleri, hayatta olmayan babaları yerine sizlerin göndereceğiniz bayramlık giysiler ve bayram harçlıkları ile sevindirelim.

İnsan Vakfı olarak bu bayram o çocukları da bayram harçlıklarıyla sevindirmeyi hedefliyor.

Bu Ramazan'da siz de çocukları bayramlık ile sevindirmek isterseniz;

Ben ne yapabilirim?

İnsan Vakfı'nın çalışmalarına sayfanın üst kısmından dilediğiniz miktarda destek olabilir veya, Bağış yazıp 1471'e 10 TL tutarında bir SMS ile destek olabilirsiniz.