Suriye

Suriye - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

SURİYE

İnsan Vakfı, Suriyeli mazlumlara yardım dağıtımını sürdürüyor.

İnsan Vakfı, kış mevsimiyle birlikte iyice zorlaşan yaşam şartlarında hayata tutunmaya çalışan savaş mağdurları  için “Kardeşlik bedel ister” sloganıyla yola çıktı.  Vakıf ilk olarak 2015 yılı Aralık ayı içinde Suriye  savaş mağdurlarına gıda malzemeleri dağıtmaya başladı.

ÇADIRKENT (Azez)

Azez, Armuta’da 110 ailenin barındığı İnsan Vakfı Çadırkenti’nde  yaklaşık 1.000 kadın ve çocuk kalmaktadır. Bu ailelerin gıda, giyim, eşya, ısınma,  eğitim ihtiyaçları İnsan Vakfı tarafından karşılanmıştır. Ayrıca çadırkentte okul, mescit, yeni prefabrik banyo ve wc kabinleri gibi ortak yaşam alanları bulunmaktadır.

OKULLAR

Başlama Tarihi: Nisan 2017
Bölge: Fırat Kalkanı – Suriye

Suriye’de 2016 yılının sonunda BM’nin Suriye özelinde  yapmış olduğu araştırma neticesinde 3.400 okul tamamen yıkılmış  durumdayken 2.400 okulda zarar görüp kısmi yıkımlar neticesinde  kullanılamaz hale gelmiştir.

Ülkede sağlam olarak geriye kalan eğitim binaları da iç mülteciler için sığınak olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bu gelişmelerden  ötürü ülke içerisinde hizmet veren eğitim binası yok denecek kadar azalmış durumdadır.  Hâlihazırda Suriye’de 6 – 15 yaş arası 3,2 ile 3,5 milyon arası çocuk eğitim almaktan  mahrum kalmış durumdadır.

İnsan Vakfı olarak Nisan 2017 itibariyle başlamış olduğumuz tadilat çalışmaları  neticesinde yenilediğimiz okullarda 3.000 çocuk eğitim görmektedir.

Tadilatını Gerçekleştirdiğimiz Okullar:

Talha Bin Zübeyr İlkokulu - (1000 öğrenci) - Rai
Rıfiyye İlkokulu - Rai
Vakıf İlkokulu
Toybuk İlkokulu
Biza’a İlkokulu
Ömer Halis Demir İmam Hatip Lisesi - El Bab
Tadilatını Gerçekleştirdiğimiz Eğitim Merkezleri
Çobanbey (Al-Rai) Milli Eğitim Merkezi

SAĞLIK YARDIMI (Lübnan)

İnsan Vakfı, Lübnan’ın 70.000 Suriyeli mülteciyi barındıran  Arsel bölgesinde sadece kadın ve çocuklara hizmet veren sağlık merkezine yardım ulaştırdı.

İslamic Medical Association’a bağlı bu sağlık merkezi; bölgedeki  doğum, çocuk muayene ve laboratuvar imkanlarına sahip olan tek merkez olma özelliğine sahip. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışamaz  hale gelen merkez vakfın desteğiyle tekrar faaliyete başladı.

DİL VE MESLEK EĞİTİM (İstanbul)

İnsan Vakfı, Sakarya Üniversitesi ve Türk Telekom ortak projesi olarak;  2018-2019 yıllarını kapsayacak şekilde, Suriyeli muhacir çocuk ve gençler
için, Eğitim kursları başlatıyor. Dil eğitimi ve mesleki eğitimler başlığı altında iki kategoride düzenlenen  eğitimlerde Türkçe, kameramanlık, sunuculuk ve spikerlik, gazetecilik ve yazılım  eğitimleri olacak. Eyüp Sultanda ki Merkez binamız ve Başakşehirde vakfımıza ait bina dersliklerinde yıllık 400 öğrenci eğitim almış olacak.

KADINLARA ÖZEL TUT ELİNDEN MAZLUMUN PROJESİ (Reyhanlı)

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) bünyesinde Türkiye genelinde faaliyet  gösteren kurumların hanım komisyonları Kilis ve Hatay’a yerleşen Suriyeli
hemcinslerine yardım ulaştırdı.

Projede 120 anneye 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyenik ped, tırnak makası, el kremi, ıslak mendil, ağda, ayna, tarak, ferace, şal, iç çamaşırı  ve tayt ulaştırıldı. Çocuklar için de aylarca yetecek mama ve bez dağıtımı  gerçekleştirildi.

İMH’li hanımlar ayrıca Hatay Reyhanlı’da bulunan Hamza Hürol Yaşam Merkezi’ndeki Suriye hanımlara ve çocuklarına da yardım ulaştırdı.

JENERATÖR YARDIMI ( Rai)

İnsan Vakfı, nüfusu 15 bine yakın olan Al-Rai bölgesine  20 köye temiz içme suyu dağıtımı yapacak bir jeneratör ulaştırdı.

ÇİZME DAĞITIMI PROJESİ (Rai)

İnsan Vakfı, Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan okullarda eğitim gören  6-15 yaş arası 5.000 çocuğa çizme dağıtımı gerçekleştirdi.

SU KUYUSU (Azez)

İnsan Vakfı, Azez'deki mülteci kamplarının çevresinde 5.000 kişiye hizmet verecek su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

ENGELLİLERE YARDIM (Azez)

İnsan Vakfı, Azez'deki kamplarda yaşayan 150 engelli mülteciye ve ailelerine nakit yardım dağıtımı gerçekleştirdi.

ÇOCUKLARA ÖZEL BİR MEKTUP BİR OYUNCAK (Azez)

İMH Günışığı Derneği, yüzlerce ilköğretim çocuğunu oyuncaklarını ve  kumbaralarını İnsan Vakfı Suriye Azez Çadırkenti’nde kalan Suriyeli kardeşleriyle
paylaşmak üzere bir araya getirdi. Oyuncakların yanına birer de mektup ekleyen  çocuklarının emanetlerini Suriyeli kardeşlerine İnsan Vakfı ulaştırdı.

7 GÜN 7 TIR7 GÜN 7 TIR PROJESİ (2015)

Proje ile İMH, Genç Hareket ve İnsan Vakfı düzenledikleri kermesten

elde ettikleri gelirle temin ettikleri 20 tır yardım malzemesini Suriye içinde dağıttı.

BURS YARDIMLARI

İnsan Vakfı, 2014 yılından itibaren İstanbul’da ikamet eden Suriyeli  öğrencilere yıl boyu düzenli burs desteği vermektedir. Vakıf son 3 eğitim yılında
toplam 250 öğrenciye burs verdi.

Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını gelin hep birlikte saralım!

Ben ne yapabilirim?

İnsan Vakfı'nın çalışmalarına sayfanın üst kısmından  dilediğiniz miktarda destek olabilir veya, SURİYE yazıp 1471'e 10 TL tutarında bir SMS ile destek olabilirsiniz.

İlişkili Videolar

• Bir Mektup Bir Oyuncak

Bir Mektup Bir Oyuncak.

Küçük yüreklerden bir mektup bir oyuncak.

Günışığı Derneği tarafından gönderildi 6 Nisan 2016 Çarşamba

• İnsan Vakfı Suriye'deki Okul Tadilatlarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor