Su Kuyusu

Su Kuyusu - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

Türkiye yanıyor. Yurdun pek çok bölgesi kavurucu sıcakların etkisinde. Güneye doğru inildiğinde daha da yükselen sıcaklıklar günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Sıcaklıklar; güneyde, Kilis’in, Öncüpınar Sınır Kapısı’nın hemen bitişiğindeki Azez bölgesinde bir başka etkiliyor savaş mağdurlarını.

Azez’de açık bölgede ya da çadırkentlerde binbir yokluk ve sefalet içinde yaşayan insanların yaşam şartları yükselen hava sıcaklıklarıyla birlikte iyice zorlaştı. 175 bin kişinin yaşamaya çalıştığı bölgede şu anda en büyük ihtiyaç su.

İnsan Vakfı Ramazan ayı boyunca Azez’de ve Atme’de iftar yemeği dağıttı. Yemekle birlikte dağıtılan olmazsa olmaz malzeme buz küpleriydi. İftar öncesinde dağıtılan buz küpleri içme sularının içine atılarak insanların soğuk suyla oruçlarını açmaları sağlanıyordu.

Bölgedeki ihtiyacı gören İnsan Vakfı, Azez Şammari bölgesinde bir suyu kuyusu açmayı hedefliyor.

100 metre derinlikten çıkarılacak, 6 tonluk su deposu ile dağıtımın sağlanacağı ve jeneratörle çıkarılacak su kuyusunun maliyeti 10.000 Dolar. Yani yaklaşık 30.000 Lira.

Yıllardır savaşla, göçle, açlıkla, susuzlukla, ölümle, hastalıkla boğuşan Suriye halkına bayram hediyesi olarak su kuyusu ve temiz içme suyu vermeye ne dersiniz?İnsan Vakfı siz hayırseverleri gönlünüzden koptuğunca, bütçeniz elverdiğince su kuyusuna destek olmaya davet ediyor.

Desteklerinizle binlerce insan temiz içme suyuna kavuşacak. Su kuyusuna bağışlayacağınız sadaka-i cariye ile de öldükten sonra dahi amel defterinizin kapanmaması sağlanacak. Ne dersiniz?

Su Kuyusu