Madaya Yardım Bekliyor

Madaya Yardım Bekliyor - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

Madaya… Suriye’nin açlıktan ölümlerin artık sıradanlaştığı şehri..

Annelerin çocuklarına bulabilirlerse ot kaynatıp içirdiği, tuzlu sularla hayatta tutmaya çalıştığı şehir..

Suriye yönetimi, Lübnan sınırındaki Madaya kentine en son Ekim ayında yani 3 ay önce insani yardım girmesine izin vermişti. 3 aydır açlıkla pençeleşen kentte açlıktan ölümlerin hızlanması Birleşmiş Milletler’i harekete geçirdi.

Savaşları büyükler çıkarıyor ama olan hep çocuklara oluyor. Yüzlerce çocuk aç, yüzlerce bebek açlıktan sütü kesilen anneleri tarafından beslenemiyor.

Anadolu Ajansı’nın yaptığı açıklamaya göre Madaya’ya giren BM görevlisi durumun vehametini şöyle anlatmış : ”Gördüklerimiz bizi dehşete düşürdü. Orası Suriye’nin hiçbir yeriyle karşılaştırılamaz. Durum çok vahim, insanlar var ama hayat yok. Madaya’da gördüklerimiz bu asırda yaşanmamalı. Biz kat kat giyinmemize rağmen çok üşüdük. Çevremizdeki oldukça zayıf, güçsüz bunca insan soğuktan titriyordu. Sadece çocuklar değil gençlerin de açlık yaşadığı bakınca çok net anlaşılıyor. Çoğu aylarca ekmek, meyve sebze yememiş. Arabada ne varsa onlara verdiğimizde ne kadar çaresiz olduklarını, durumun ne kadar vahim olduğunu gördük.”

İnsan Vakfı Ocak ayının ikinci haftasında Madaya’ya ilk yardımını ulaştırdı. Suriye’ye nakit olarak sokulan yardımlarla gıda satın alınarak dağıtıldı.

İnsan Vakfı Madaya başta olmak üzere, Halep İdlib ve Lazkiye’ye hem bölgedeki partner kuruluşları vasıtasıyla hem de çalışanları ve gönüllüleri eliyle yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyor.

Madaya’da 40.000 kişi, sizin uzatacağınız yardım elini bekliyor.

Haydi!