Kudüs Turu

25 yıldır "Önce İnsan" diyerek faaliyetlerini sürdüren İnsan Vakfı "Mescid-i Aksa'ya Gidiyoruz" kampanyası başlattı. İnsan Vakfı, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Mescidi Aksa’ya gitmek, ilk kıbleyi görmek, Kudüs turu yapmak isteyen herkesi Kudüs’e götürüyor. Sınırlı sayıda kontenjandan yararlanmak için acele ediniz. 0212 534 41 61 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilir ve başvurularınızı yapabilirsiniz. Önemli Not: Tur tarihinden 15 gün önce gerekli belgeleri teslim etmiş olmanız gerekmektedir.

Kudüs Turu - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

1. Ziyaret Edilecek Yerler
 Yafa'daki Osmanlı eserlerinin görülmesi. (Bahriye Camii, Eski Yafa Meydanındaki Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılında yapılan saat kulesi, Karakol Binası Mahmudiye Külliyesi ve Çeşmesi)
 Kudüs Şehri (Kıyamet Kilisesi, Zeytin Dağı, Via Dolorosa, Rabiatul Adeviyye, Selmanı Farisi)
 Mescid-i Aksa ziyareti
 Hz Musa (AS) makamı ziyareti
 Ölü Deniz ziyareti
 El Halil Kenti
 Burak Duvarı (Ağlama Duvarı)
 Beyt Lahim (Beşik Kilisesi)

2. Programa Dahil Olan Hizmetler;
 Çift yönlü havayolu transferi
 Vize bedeli
 Konaklama
 Tur ulaşımı
 Ülkeye giriş vergi bedeli

3. Programa Dahil Olmayan Hizmetler;
 Kişisel harcamalar
 İçecekler
 Ek olarak talep edilen hizmetler
 Yurtdışı çıkış harç pulu
 Öğlen yemeği
 Otel ekstraları
 Ücrete dahil olarak belirtilmeyen tüm harcamalar

4. Uyarılar;
 Rehberimiz Vakfımız onayı ile programda değişiklik yapma ve hava durumuna ve/veya mücbir sebebe bağlı olarak gezi noktalarında bulunan bazı yerleri değiştirme / iptal etme hakkına sahiptir. Turumuza katılan tüm misafirlerimiz bunu kabul etmiş sayılır.
 Vakfımız, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Vakfımız, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır.
 T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Liste vizesi alındığından pasaportlara vize vurulmamaktadır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri vizeden muaftır. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan vakfımız sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
 Pasaportunuzu havalimanına gelirken unutmayınız ve gezi süresince pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz.
 Serbest zamanlar dışında gruptan kopmayınız ve tur görevlilerini takip ediniz. Zaruret halinde tur görevlisine bilgi veriniz. Aksi halde oluşacak sıkıntılardan Vakfımız sorum değildir.
 Oda terliği ve seccade bulundurunuz. Rahat tabanlı ayakkabı tercih ediniz.
 Çok büyük olmamak kaydıyla video kamera ve fotoğraf makinesi bulundurabilirsiniz. Havalimanında ve başka yerlerde İsrail asker ve görevlilerinin fotoğraflarını çekmeyiniz.
 Havalimanı giriş ve çıkışlarda görevlilerin soru sorması halinde sakin ve sabırlı cevaplar veriniz. Hiçbir şekilde kavga ve sert söylem üzere durmayınız. Zira ülkeden 10 yıl deport almanıza sebep olur.
 Kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa yanınıza alınız.
 Yanınızda Amerikan Doları bulundurun (1-5 ve 10' luk). Kişi başı ortalama toplam 150- 200 dolar yeterli gelmektedir.
 Telefonunuz yurtdışından aramalara açıksa orada da kullanabilirsiniz. Açtırmak için Gsm şirketinize Uluslararası Dolaşıma (Roaming) açtırmak istediğinizi  belirtiniz. (Tüm operatörler için geçerlidir. Arama fiyatlarını operatörünüzden öğreniniz.)