Giriş Yap / Kayıt Ol

İnsan Vakfı’nın Yemen’e Yardımları Gerçekleştirdi!

28.05.2022 / 12:50

2015 yılında iç savaşın başladığı Yemen’de açlık, kıtlık ve salgın hastalıklardan kaynaklanan insani kriz devam ediyor.

Dünyanın En Büyük Açlık Krizi Yaşanıyor

Yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerden biri yaşanıyor ve 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Yemen'deki insanlık dramına sessiz kalmayan İnsan Vakfı, Türk halkından aldığı emanetlerle bölge halkına merhem olmaya devam ediyor. Yaraları sarmak, mazlumlara ve mağdurlara yardım elini uzatmak için Yemen’e yeni bir sefer daha düzenliyor.

İnsan Vakfı Yemen’de faaliyetlerini sürdürüyor!

İnsan Vakfı olarak, daha önce ulaştırdığımız gıda yardım kumanyaları ile birlikte temel ihtiyaç malzemeleri olan yağ, buğday, şeker ve pirinç ve 100 aileye çadır malzemesi, sığınak malzemesi ile ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye çalışmalarımız devam ediyor.

Gıda kolisi içerikleri; (25 kg buğday- 10 kg şeker- 10 kg pirinç- 1,8 litre yağ)

Yemen’in Meczer-Nahm-Jouf bölgelerindeki çatışmalardan zarar gören ailelere temel ihtiyaçlarını sağlamak adına acil ve zaruri yardım ve barındırma malzemeleri sağlıyor ve dağıtımlarını yapıyoruz. Sığınak çantası ve gıda sepeti içeren acil yardım dağıtımının gerçekleştirildi.

Sığınak çantasının içerikleri; (1 çadır- 3 yatak- 2 battaniye- 2 halı- 1 gaz tüpü- 1 Ocak- ev malzemeleri)