İnsan Vakfı Kurban Bayramı’nda 3 kıta 20 Ülkede Faaliyet Gösterecek

17.06.2022 / 16:46

2022 Kurban Organizasyonu kapsamında İnsan Vakfı, bağışçıların kurban emanetlerini 20 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.
İnsan Vakfı bu bayram için kurban bedelini Afrika’da 1250₺, Asya’da 2000₺, Suriye, Filistin ve Yemen’de 2750₺ olarak belirledi.

Türkiye dahil 20 ülkede kurbanlar kesilecek

İnsan Vakfı’nın kurban faaliyeti yürüteceği ülkeler şu şekilde:
Afrika: Çad, Somali, Mozambik, Burkina Faso, Moritanya, Kamboçya, Etiyopya, Uganda ve Senegal.
Orta Doğu: Filistin, Suriye ve Yemen
Asya: Bangladeş, Moro, Arakan, Afganistan, Myanmar, Patani ve Pakistan.

Kurban emanetleri nasıl kesiliyor?
-    Kurbanlık vasfı taşıyan hayvanları veteriner gözetiminde özenle seçiliyor.
-    Gelen bağışla birlikte bağışçının vekaleti alınıp kaydı oluşturuluyor.
-    Kurbanlar kesildiğinde bağışçı SMS yolu ile bilgilendiriliyor.
-    Kesilen kurbanlar bölge şartlarına göre paylara ayırıp ihtiyaç sahiplerine dağıtımları gerçekleştiriliyor.
-    Kesim videoları en kısa sürede SMS yolu ile bağışçılara ulaştırılıyor.

Kurban bağışımı nasıl yapabilirim?

Kurban bağışınızı genel merkezimizi bizzat ziyaret ederek, banka hesap numaralarımıza HAVALE/EFT (Açıklama kısmına Ad – Soy Ad ve Telefon numaranızı belirterek) bağış yapabilirsiniz. Ya da online bağış sistemimizi kullanarak web sitemiz www.insanvakfi.org.tr üzerinden yapabilirsiniz. Bağışlarınız için  (0212) 534 41 61 - 0539 828 14 71 numaralı çağrı merkezi ile irtibat kurabilirsiniz.