Giriş Yap / Kayıt Ol

İnsan Vakfı İdlib'deki İyilik Çarşısı'nda iç savaş mağduru 1000 sivile kıyafet dağıttı

06.06.2022 / 15:13

İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezgin Kızılkoca, yaptığı açıklamada, İdlib'de kışlık giyim yardımları kapsamında hazırladıkları kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi.

Kızılkoca, "Sabahtan itibaren aileler geliyor. Bölgede yaşayan savaş mağduru aileler, tespit edilen yetim çocuklar buraya geliyor. Aynı zamanda atkı, bere gibi örgü kampanyasıkapsamında hanım kardeşlerimizin hazırlamış olduğu el emeklerini de burada dağıtıyoruz." dedi.

Söz konusu yardımlar için bağışçılara teşekkür eden Kızılkoca, "Şu anda arkada gördüğümüz sergilerin tamamı aslında örgü kampanyasında kardeşlerimizin el emeği göz nuru. Burada ihtiyaç sahibi kardeşlerini ısıtacak inşallah. Tüm emeği geçen bağışçılarımıza, el emeği göz nuru döken ablalarımıza, kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin." ifadelerini kullandı.

İdlibli savaş mağduru Eyhem Muhammed de İnsan Vakfının açtığı çarşıdan kıyafet aldıklarını belirterek "Biz buradaki mağazadan ihtiyaçlarımızı karşıladık. Allah da size bol rızık versin ve sizi korusun." dedi.

Bir diğer bölge sakini Lemar Fatma da "Bu soğukta çocuklarımızı ısıtacak elbiseler verdiniz. Allah sizden razı olsun ve mutluluğunuzu arttırsın." diye konuştu.