Giriş Yap / Kayıt Ol

İdlib'te Briket Ev İnşası Sürüyor

01.08.2022 / 13:17

Briket Evler İnşa Ediliyor, Aileler Yerleşiyor

Suriye’deki savaş her geçen gün kardeşlerimiz üzerinde derin yaralar açarken, İnsan Vakfı savaş mağduru mazlumlar için gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor. Bombalı saldırıları nedeniyle Türkiye sınırındaki kırsala göç etmek zorunda kalan aileler, yağmur ve çamur içerisindeki alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yanına aldıkları malzemelerle tarla ve bahçelere kurdukları derme-çatma barakalara yerleşen Suriyeli aileler, temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşamıyor.

Kuzey Suriye’deki çetin kış şartları ve büyüyen insani kriz nedeniyle büyük bir yardım seferberliği başlatan, İnsan Vakfı “Suriye Yaşam Projesi” ile gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor.

Hayırseverlerin destekleriyle soğuk hava ve çamur içerisindeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi veren İdlibli mazlum aileler için kalıcı eser olarak briket ev inşa eden İnsan Vakfı, "İdlib’e Acil Yaşam Evleri” diyerek savaş mağduru sivillerin soğuk hava, yağmur ve çamurdan korunarak yaşamasını sağlıyor.

Savaş mağduru Suriyeli savaş mağduru aileler için “Suriye’ye Acil Barınma Evleri” kapsamında briket ev inşası devam ediyor. Soğuk havalara rağmen açıkta kalmak pahasına ölümden kaçarak İdlib’de ki evlerini terk eden aileler için inşa edilen briket evler sıcak yuva olacak.