İDLİB’DE BRİKET EV PROJESİ

- 8.06.2020

Suriye’deki savaş her geçen gün kardeşlerimiz üzerinde derin yaralar açarken, İnsan Vakfı savaş mağduru mazlumlar için gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor. Bombalı saldırıları nedeniyle Türkiye sınırındaki kırsala göç etmek zorunda kalan aileler, çamur içerisindeki alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yanına aldıkları malzemelerle tarla ve bahçelere kurdukları derme-çatma barakalara yerleşen Suriyeli aileler, temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşamıyor.

İDLİB’DE BRİKET EV PROJESİ - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Briket Ev, Sıcacık Yuva Olacak

Suriye’de büyüyen insani kriz nedeniyle büyük bir yardım seferberliği başlatan, İnsan Vakfı “Suriye Yaşam Projesi” ile gıda ve barınma yardımlarını sürdürüyor.

Hayırseverlerin destekleriyle soğuk hava ve çamur içerisindeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi veren İdlibli mazlum aileler için kalıcı eser olarak briket ev inşa eden, İnsan Vakfı, ‘İdlib’e Acil Yaşam Evleri” diyerek, savaş mağduru sivillerin soğuk hava, yağmur ve çamurdan korunarak yaşamasını sağlıyor.

Briket Ev Projesi 24 m2 alan üzerinde birketlerde 1+1 ev olarak yapılacaktır. İçerisinde Tuvalet ve Banyo'da yer almaktadır. 3000 TL ile inşa edilen ve Suriyeli kardeşlerimize hayat olan briket ev projesini isterseniz tek başınıza karşılayabilir, arkadaş ya da akrabalarınızla bir araya gelerek inşa edebilir veya gücünüzün yettiği miktarda bağışta bulunabilirsiniz.

Briket Evler İnşa Ediliyor, Aileler Yerleşiyor

Hayırseverlerin duyarlılığı ve destekleriyle savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimiz için "Suriye’ye Acil Barınma Evleri" kapsamında briket evler inşa edilecek.
Soğuk havalara rağmen açıkta kalmak pahasına ölümden kaçarak İdlib'de ki evlerini terk eden aileler için inşa edilen briket evler sıcak yuva sundu.
İlk etapta 100 ailenin kalacağı briket evlerin inşasına başlanacak.
Soğuk kış günü başlarını sokacak sıcak bir yuvanın hasreti dualara dönüştü.

Destek için, sayfanın bağış kısmından dilediğiniz miktarda yardım edebilirsiniz. Ya da Suriye yazıp 1471'e sms atarak 10 TL bağışlayabilirsiniz.

İdlib Briket Ev Projesi
Adet x 3000 TL