HAKKARİ YÜKSEKOVA İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YARDIM PROJESİ

- 10.03.2020

Yüksekova yaklaşık olarak yüz bin nüfusa sahip büyük bir ilçedir. Kış aylarında yoğun kar yağışı yaşanmaktadır. Yaz aylarında ise sıcak ve kurak bir iklimin etkisi altındadır. Mera alanları küçükbaş hayvancılığa uygun olmasına rağmen hayvancılık faaliyetleri kapasitenin oldukça altında yapılmaktadır.

Geçmişte yoğun bir şekilde yaşanan terör olayları, yöre halkının yayla ve mezralarda hayvancılık faaliyetlerini büyük oranda etkilemiştir. Bunun yanında sanayi gibi çalışma olanaklarının olmayışı insanları, geçimlerini sağlamak üzere sınır ticareti ( kaçakçılık) yapmaya mecbur bırakmıştır.

Yıllarca terör odaklarının ellerine bırakılan yöre halkı çaresizliği üzerinden evlatlarından olmuştur.  2015-2016 yılları arasında yaşanan hendek olaylarından sonra büyük bir yıkım ve travma yaşayan yöre halkı bu süreçten sonra güvenlik anlamında refaha kavuşsa da maddi imkansızlar ile karşı karşıya kalmıştır. Terör sebebiyle yıllarca sivil toplumun hiçbir faaliyet yürütemediği yörede şimdilerde uygun imkan ve olanaklar doğmuştur.

Bundan sonra yapılacak en önemli şey imkansızlıklar ile illegal odaklara teslim edilen yöre halkına maddi ve manevi imkan sunmaya çalışmaktır. Bu STK’ların tarihi ve vicdani bir sorumluluğudur.  Yıllarca habersiz ve algılar üzerinden tanıdığımız bu topraklara el uzatmak ve gönüllere dokunmak bizlerin asli sorumlulukları arasındadır.

PROJE HAKKINDA

Hakkari, Yüksekova ilçesinde yer alan ihtiyaç sahibi okulların kırtasiye, giyim ve muhtelif ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir projedir. Projeye, 5 ilkokul-ortaokul, 1 lise olarak başlanmıştır. Proje, ilçe milli eğitim ve kaymakamlık gözetiminde, ilgili okulların yönetici ve öğretmenleri ile yürütülmektedir.

Proje ekinde öğrenci sayıları ve ihtiyaçları yer almaktadır. Genellikle mont, bot, kırtasiye seti gibi ihtiyaçlar söz konusudur. Takdir edilir ki, ürün, marka, lokasyon, nitelik ve iklime denk gelen ürün tercihine göre fiyatlar değişmektedir. Ama projenin sıhhati açısından ortalama bir fiyatlandırma yapılmıştır. Buna göre;

Mont        : 80 TL

Bot           : 50 TL

Kırtasiye Seti(Çanta, defter, kurşun kalem, silgi kalemtıraş, kalemlik, 12’li boya kalemi) : 100 TL

Destek olmak için;

İnsan Vakfı olarak depremden zarar gören kardeşlerimize destek olmak için Kuveyt Türk İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı IBAN numarası TR36 0020 5000 0936 4683 9000 04, hesabına havale yapabilirsiniz. Yada Online Bağış için www.insanvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca tüm operatörlerden Eğitim yazarak 1471’e SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0212 534 41 61 numaralı telefon ile yada 0539 828 14 71 Whatsapp hattını arayarak dernek yetkililerine ulaşılabilirsiniz

HAKKARİ YÜKSEKOVA İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YARDIM PROJESİ  - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Bot - Ayakkabı Yardımı
Adet x 50 TL