İnsan Vakfı’ndan Sınırdaki Mültecilere Yardım Seferberliği

- 3.03.2020

İstanbul  ve Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'nin İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısında bekleyen mülteciler için İnsan Vakfı tarafından gıda yardımları devam ediyor.

Sınırdaki bekleyiş sürüyor!

Soğuk hava şartlarının daha da kuvvetlenmesiyle ateş yakarak ısınmaya çalışan göçmenler, Yunanistan tarafından kapılar açılana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söylediler. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen sınırı terk etmeyen göçmenlerin bekleyişi sürüyor.

İnsan Vakfı’ndan Sınırdaki Mültecilere Yardım Seferberliği - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Akın akın sınıra ilerleyenler de kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Sınırda bekleyen göçmenlere Yunanistan gaz bombası ve ses bombası ile sert müdahalede bulunuyor.

İnsan Vakfı’ndan Gıda Yardımı

Kış şartları dolayısıyla Türkiye’den Yunanistan sınır kapısına gelen mülteciler zor şartlarda bekliyorlar. Vakfımız sınır kapısındaki mülteciler için acil gıda yardımı başlattı.

İnsan Vakfı tarafından başlatılan Yardım Kampanyasında Türkiye Yunanistan arasında yer alan İpsala Sınır Kapısı'nda soğuk havada ateş yakarak ısınan mültecilere tampon bölgede gıda yardımı yapıldı.

İnsan Vakfı Yardım Birimi Başkanı Sezgin Kızılkoca, sınırdaki mülteciler için başlatmış olduğumuz Yardım Seferberliği kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Bunların dağıtımını bizatihi Türkiye Yunanistan arasında yer alan İpsala sınır kapısında tampon bölgeye  giderek gerçekleştirdik. Orada gördüğümüz manzara yürek yakıcıydı. Zemini çamur, rüzgar ve yağmur geçiren çadırlarda kalan insanların durumu bizi çok etkiledi. Kadın, çocuk, yaşlı herkes orada soğuk havada aç, susuz ve perişan olduklarını söyledi.

İlişkili Fotoğraflar