“Bir fidan, bir hayat”

- 12.02.2020

Zeytin üretimi, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler için en önemli gelir kaynağı. Filistin halkı, İsrailli yerleşimciler tarafından zeytin ağaçları her gün tahrip edilip saldırıya uğruyor.

İsrail halkı yerleşimciler ağaçları kesiyor, yerinden söküyor ve ateşe veriyorlar. Aynı zamanda ağaçlara kimyasal madde sıkıyorlar. Filistinlilerin zeytinleri toplamaması için her şeyi yapılıyor. Zeytinin bu topraklar için sembol olduğunu bilen İsrailli yerleşimciler, bu topraklar üzerindeki varlığını silmek için saldırılar düzenliyor.

İnsanlar yerleşimcilere birçok şekilde direniyorlar. Bu topraklar üzerinde yaşamaya devam edip kendi topraklarına gitmeye çalışıyorlar. Yerleşimciler ağaçları kestiklerinde Filistinliler yeniden dikiyorlar. Filistin halkı için bu aynı zamanda anavatanları ile kurdukları bağlantıyı sürdürmek ve korumak.

“Bir fidan, bir hayat”  - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

“Kudüs’ün çevresinde bir zeytin ağacınız olsun”

İnsan Vakfı olarak Kudüslülere yapılan saldırılarının ardından dur demek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz İnsan Vakfı olarak 50 bin fidan dikimini gerçekleştirmek. Filistin halkının kimseye muhtaç olmadan geçimlerini sağlayacakları zeytin fidan dikimini hayata geçiriyoruz.

Arazisi ekilmeye müsait olan Müslümanların talebi üzerine arazilerinde zeytin fidanı dikerek geçimlerine katkı sağlayıp topraklarını daha verimli kullanmalarını amaçlıyoruz.

Siz de bir fidanla hayra vesile olabilirsiniz.

Bir Fidan Bedeli 20 TL’dir.

Destek olmak için;

İnsan Vakfı’nın başlatmış olduğu “Bir fidan, bir hayat” kampanyasına destek olmak için Kuveyt Türk İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı IBAN numarası TR09 0020 5000 0936 4683 9000 05, hesabına havale yapabilirsiniz. Ya da Online Bağış için www.insanvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca tüm operatörlerden Filistin yazarak 1471’e SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0212 534 41 61 numaralı telefon ile ya da 0539 828 14 71 Whatsapp hattını arayarak dernek yetkililerine ulaşılabilirsiniz.

fidan, ağaç, bir fidan bir hayat