Mozambik'te Her Akşam İftar Sofrası Kuruyoruz

3 ayrı noktada yetimler ve ihtiyaç sahipleri ile iftar yapıyoruz. - 11.05.2019

Ugandada Her Akşam İftar Sofrası Kuruyoruz

Hint Okyanusu’nun hemen kenarında bulunan Afrika ülkesi Mozabik, dünyanın en fakir ve gelişememiş ülkelerinden biri.

Gelişememe sebeplerinin başında birçok Afrika ülkesi gibi uzun yıllar sömürge altında kalması geliyor.
Okyanus kenarında olmasına rağmen balıkçılığın gelişmediği, tarım ve madenciliğin temel geçim kaynağı ülkede 1,5 milyon yetim çocuk var.

İnsan Vakfı, Mozambik’teki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıl boyunca süren yardım çalışmaları, Mozambik’in Maputo eyaletine bağlı 3 ayrı bölgesinde Ramazan iftarları ile devam ediyor.

İnsan Vakfı, Boane bölgesinde, ağırlıklı olarak yetim ve öksüzlerin kaldığı Darüsselam Medresesi’nde her gün 200 kişi için iftar sofrası kuruyor.

Matola-Rio bölgesinde bulunan Talha Mescidi’nde yine her gün kurulan iftar sofrasında 170 kişi oruçlarını dualarla açıyor.

Mavocco bölgesinde İnsan Vakfı tarafından inşasına başlanan Eyüp el Ensari Külliyesi’nde birlikte iftar yapmak için 80 kişi bir araya geliyor.

Yetim, öksüz ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere bir araya gelen Müslümanlar, birlikte iftar yapmanın, bir olmanın, birlik olmanın güzelliğini yaşıyor.

Oruçlarını açmadan önce semaya kaldırdıkları elleri, oruçlarını açarken içtikleri bir yudum su, yedikleri ilk lokma; bu sofraların kendileri için kurulmasını sağlayanlara ettikleri dualara şahit oluyor.

İftar sofralarımızın kurulmasına vesile olan tüm bağışçılarımızın bağışlarını Allah kabul etsin.

Yetim Bayramlık Sevinci
Adet x 100 TL
İftar
Adet x 10 TL
Gıda Kolisi
Adet x 100 TL
Fitre
Adet x 23 TL
Zekat
TL
Genel Bağış
TL

Uganda'da her akşam 3 ayrı noktada kurduğumuz iftar sofralarında yetimler ve ihtiyaç sahipleri ile bir araya geliyoruz.