Artık Onların da Mescidi Var

İnsan Vakfı, “Mescitsiz Okul Kalmasın” Projesi kapsamında inşa ettiği Nuri Pakdil Anadolu Lisesi mescidini törenle ibadete açtı. - 1.03.2019

İnsan Vakfı Nuri Pakdil Anadolu Lisesi mescidini açtı

İnsan Vakfı, “Mescitsiz Okul Kalmasın” Projesi kapsamında inşa ettiği Nuri Pakdil Anadolu Lisesi mescidini  törenle ibadete açtı.

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında bir okul mescidinin daha açılışını gerçekleştirdi.

Bugüne kadar onlarca okulu mescide kavuşturan İnsan Vakfı, Nuri Pakdil  Anadolu Lisesi’nde inşa ettiği 120 m² büyüklüğündeki mescidi törenle ibadete açtı. Bir camide bulabileceğiniz mihrap, minber, kitaplık, namaz kıyafeti, rahle vs gibi materyallerle donatılan mescidin bir de hasodası  bulunuyor.

Mescidin açılış törenine Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, Okul Müdürü Yalçın Bayraktar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mescidin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diler, katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkürü borç biliriz.

İlişkili Videolar

• İnsan Vakfı Nuri Pakdil Anadolu Lisesi Mescidini Açtı