Kamuoyunun Dikkatine

Üsküdar'da Sahte Seçmen Başlıklı Yanıltıcı Habere Düzeltme - 12.01.2019

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

“Üsküdar da, Ak Partili 2 Meclis üyesine ait 3 evde 122 seçmen” başlıklı, sosyal medya kaynaklı ve bir kısım ulusal medya tarafından da kullanılan haberin detaylarında geçen; Üsküdar ilçesi, Bulgurlu Mahallesi, Yerlioğlu Sokak, No:19 adresindeki bina ev değil, İNSAN VAKFI BULGURLU YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’dur. Bina vakıf malıdır, herhangi bir şahsa ait değildir.

Öğrenci yurdunda barınan, seçmen vasfına haiz, 76 öğrenciden 64 tanesi, seçmen listelerinde yer almıştır. Ayrıca 2 yıldır faaliyet gösterilen yurt binasında geçmiş dönemlerde hiçbir seçmen kaydının bulunmaması da gayet normaldir.

Vakfımız; her seçim sürecinde görüldüğü gibi, ülkemizin huzur ve emniyetini bozacak, provakatif eylemler ve haberler aracılığı ile siyasi rekabette haksız kazanç elde etmeye çalışan her kesimin ve grubun karşısındadır. Hakkı ve adaleti savunan misyonumuza halel getiren, bu haberin içeriğinde olmaktan büyük üzüntü duyduk.

Araştırmadan, soruşturmadan bunu yayınlayan medyayı da, esefle kınıyoruz.

İnsan Vakfı