Bir Mescit Daha Açtık

Kartal Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu Mescidini Açtık - 30.12.2018

Kartal Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu Mescidini Açtık

İnsan Vakfı, Mescitsiz Okul Kalmasın projesi kapsamında inşa ettiği bir mescidi daha ibadete açtı.

İnsan Vakfı, Kartal Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu'nda 'Mescitsiz Okul Kalmasın' projesi kapsamında bir mescid daha inşaa etti.

Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu; Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olan ve koruma altına alınan çocukların eğitim gördüğü bir okul.

Kartal Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu'nda inşa edilen mescidin açılış törenine İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Cevdet Yavuz ve Hüseyin Cilbiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Eğitim Birsen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler iştirak ettiler.

Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Aktaş şöyle konuştu:

''İnsan Vakfı olarak bir mescidimizi daha açıyor olmaktan kıvanç duyuyoruz. Hem devlet erkanımız, hem sivil örgütlerimiz bu işin öneminin bilincinde. Burası özel bir okul, biz de çalışmamızda daha özel davranarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu mescide bağış yapan hayırseverlerimizin, bu işe emeği geçen herkese çok selamları var. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu kurumlara şimdiye kadar millet nasıl sahip çıktıysa, bugün de aynı şekilde sahip çıkmasını bekliyoruz.''

Mescit; mihrap, minber, kitaplık, ayakkabılık, ayna, rahle, giysi dolabı, halı, perde ve namaz giysileri gibi tüm detaylar düşünülerek hazırlanan mescit, okul yönetimine ve öğrencilere teslim edildi.

Okullara Mescid
Adet x 1000 TL
Okullara Mescid
TL