İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı Tamamlandı

İstanbul'da yapılan program 3 gün sürdü. - 30.07.2018

İnsan Vakfı’na bağlı Yüksek Öğretim Yurtlarının müdürlerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programı genel merkezimiz Bahariye Mevlevihanesinde başladı. Üç gün olarak süren programının ilk günü İnsan Vakfı Başkanı Sinan AKTAŞ tarafından yapılan selamlama konuşmasıyla başladı.

Sinan AKTAŞ, yaptığı selamlama konuşmasında yurtların İnsan Vakfı’nın dışarıya açılan penceresi olduğuna dikkat çekti. Bunun için İnsan Vakfı öğrenci yurtlarının her anlamda kaliteyi yakalaması ve öğrenciler için cazibe merkezi haline gelmesi için özverili bir şekilde çalışmak gerektiğini söyledi.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

Daha sonra kürsüye gelen İnsan ve Medeniyet Hareketi YİK Başkanı Mehmet GÜNEY, insanı ve medeniyeti merkeze alan bir kurum olarak yaptığımız işlerde göstereceğimiz hassasiyetlere dair ufuk çizgisi çizdi.

Yurt ortamlarının sadece öğrencilerin barınma mekânı olmadığını söyleyen Mehmet GÜNEY, İnsan Vakfı yurtlarında öğrencilerin barınma ihtiyaçları giderilirken aynı zamanda ahlakıyla, akademik seviyesiyle memleketimize faydalı nesillerin yetişmesi için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

Genç Hareket Başkanı Serkan DEMİREL, bir konuşma yaparak yurtlarda bulunan öğrencilerin gençler olduğuna dikkat çekerek Genç Hareket olarak yurt yönetimleriyle her türlü ortak projeye hazır olduklarını söyledi.

İMH Teşkilatlanma Başkanı Muhammet Fesih KAYA, kürsüye gelerek yurt müdürlerine hitap etti. M. Fesih KAYA, İnsan ve Medeniyet Hareketinin 40 yıllık geçmişinden bahsederek kurumun tarihi serüvenini anlattı. MTTB, Akıncılar, İskender Paşa, Rahmet Yayıncılık, Müslüman Gençlik gibi köşe taşı olacak kurumlara dikkat çekti.

1992 yılında kurulan İnsan Vakfı’nın camiamızın ilk resmi kuruluşu olduğunu belirten M. Fesih KAYA, İnsan Vakfı’nın günümüze kadar on binlerce öğrenciye burs verdiğini, yüzlerce ihtiyaç sahibine maddi yardımda bulunduğunu anlattı.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

M. Fesih KAYA, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin nasıl bir kurum olduğunu tanımlarken üç maddenin altını çizdi. İMH’nin 1- Yaptığı işleri istişare ile yapan 2- Kur’an, Sünnet ve geleneği referans alan 3- Ümmetçi ve yerel bir yapılanma olduğunu belirtti. Günümüz şartlarında geçerliliği olacak projeler ortaya koyarken tebliğ, davet ve örgütlenme yönüyle güçlenerek toplumu takva ekseninde dönüştürmek için gayret ettiklerini söyledi.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ÖZDEN, söz alarak tüm yurtların ortak bir bakış açısıyla faaliyet yapması gerektiğin ifade etti. Kurum kültürü oluşturmanın öneminden bahseden Kemal ÖZDEN, öğrenciler üzerinde iyi izler bırakarak vefa duygusuna sahip öğrenciler yetiştirmenin önemine değindi.

Kemal ÖZDEN, yurtlarda kalan öğrenciler üzerinde yapılan bir araştırmada öğrencilerin % 85’inin barındıkları yurdu hapishane ve hastaneye benzettiklerini ifade etti. Bu anlamda öğrencilerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayacak ortamlar hazırlamalıyız diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

İnsan ve Medeniyet Hareketi Eğitim Koordinatörü Haluk NAS, yapmış olduğu sunumda yurtlarda uygulanacak eğitim programlarından bahsetti. Çok yoğun bir eğitim sürecinin yurtlarda kalan öğrencileri sıktığını ifade eden Haluk NAS, hiç eğitim yapılmayan yurtların ise zamanla otel konumuna dönüştüğünü söyledi.

Bunun için orta bir yol bularak öğrencileri sıkmayan eğitim programları hazırlamak gerektiğini belirtti. Haluk NAS, konuşmasının sonunda salonda bulunan müdürlerin kendi tecrübelerini anlatmasını istedi. Söz alan müdürler kendi tecrübelerinden bahsettiler ve istişareye dayalı bir fikir alış verişi ortamı oluştu.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

Eğitim programında söz alan Grafik Tasarım Uzmanı Ahmet Furkan ONAT, sosyal medyanın kullanımı ve fotoğraf çekim teknikleri konusunda seminer verdi. Sosyal medyanın verimli kullanılması için yapılması gerekenlerden bahseden Ahmet Furkan ONAT, iyi fotoğraf çekmenin inceliklerini anlattı.

İnsan Vakfı Yurt Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Sekreteri Mehmet BULAYIR, ilk günün son konuşmacısı olarak kürsüye çıktı. Kurumsal temsil ve takdim konuları hakkında konuşan Mehmet BULAYIR, giyim kuşam, iletişim ve kurumsal temsil konularında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

İnsan Vakfı Öğrenci Yurtları