İnsan Vakfı Uganda'da İyilik Dağıttı

İnsan Vakfı, yardım ekibi muhtelif yardımlar ulaştırmak ve 2018 yılı kurban kesim organizasyonu ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Uganda'daydı. - 6.07.2018

insan vakfı ugandada

İnsan Vakfı yardım ekibi öncelikle hayırseverlerin bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını Soroti şehrinde kestirerek, yaklaşık 600 yetim çocuğun kaldığı Kampala Yetimhanesinde yemek olarak ikram etti. Yetimhanede kalan 800 çocuk İslami İlimler tahsil ediyor.

Ayrıca, Uganda'nın başkentine 400 km mesafede bulunan Yasin Börü Yetimhanesi'nde kalan 200 çocuğa da yine yemek ikram edildi ve özel çantalar içinde t-shirtler ve kırtasiye malzemeleri de hediye edildi.

İnsan Vakfı’nın Uganda’da gerçekleştirdiği bir diğer yardım faaliyeti ise su kuyusu temeli atma idi. İnsan Vakfı ekibi. Başkent Kampala’ya 367 km mesafede Urangara Köyü’nde su kuyusu açmak için ilk kazmayı vurdu. Köy camiinin yanına inşa edilecek Behiye ve Mehmet Umur hayratı tamamlandığında köyde yaşayan 1750 kişiye hizmet vermiş olacak. Köye en yakın iki su kaynağı 3 kilometre ve 5 kilometre mesafede.

İnsan Vakfı, her daim elinden tuttuğu Uganda Halkına yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyor.

insan vakfı, uganda, uganda su kuyusu,