Mozambik'te Yüreklerde Umut, Yüzlerde Tebessüm Oldunuz

İnsan Vakfı her ramazan olduğu gibi bu ramazan da mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerine yardımlarını ulaştırıyor. - 03.06.2018

İnsan Vakfı Mozambik Yardımları

2018 Ramazan’ında  6 ülkede yardım organizasyonları yapan İnsan Vakfı, bu kez kara kıtanın geri bırakılmış ülkelerinden Mozambik’te Ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

Gönlü zengin bağışçılarımızın bağışlarıyla Mozambik’te dağıttığımız ramazan kumanyaları sayesinde yüzlerce evde iftar ve sahur sofraları kuruldu ve kurulmaya devam edecek.

İnsan Vakfı, başta yetimler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere Mozambikli kardeşlerini iftar sofralarında ağırladı. 30 güne 30 iftar sloganıyla düzenlenen iftarlar, tüm Ramazan boyunca sürecek.

100’ün üzerinde etnik grubun yaşadığı 28 milyonluk Mozambik nüfusunun % 18’ini Müslümanlar oluşturuyor.

Kara kıtanın kara bahtlı insanı, bir vakitler aynı sancağın altında buluştuğu Türk insanının – beyaz Müslümanın yardım elinin kendisine uzanmasından çok mutlu. Kendilerine uzanan her bir yardım eli, geleceğe dair umutlarını yeşertiyor.

Afrikalı din kardeşleriniz bilmediğiniz dillerde ve lehçelerde telaffuz edilse de gönlünüzün aynı noktasına değen ve tek bir dile dönüşen dualarla karşılıyorlar yardımlarınızı.

İnsan Vakfı Mozambik’te devam eden iftarlar ve kumanya dağıtımları için katkılarınızı bekliyor.

İftar
Adet x 10 TL
Genel Bağış
Fitre
Adet x 19 TL
Fitre
Fidye
Zekat
Gıda Kolisi
Adet x 100 TL
Yetim Bayramlık Sevinci
Adet x 100 TL
Yurtdışı Adak Kurbanı
Adet x 450 TL

İnsan Vakfı Ramazan boyunca Mozambikte Ramazan kumanyası dağıtımları ve 30 toplu iftar gerçekleştiriyor.