Çad'dan Misafirlerimiz Vardı

Cemiyetül Islah Kalkınma Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Kudüs Filistin Destek Platformu İnsan Vakfı'nı ziyaret etti. - 09.04.2018

Çaddan Misafirlerimiz Vardı

İnsan Vakfı'nın, Çad’dan misafirleri vardı: Cemiyetül Islah Kalkınma Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdel Aziz Abakar ve Kudüs Filistin Destek Platformu Başkanı Badour Daoud.

İki kurum temsilcisi, Türkiye’de insani yardım kuruluşlarıyla tanışma, fikir alışverişinde bulunma ve işbirliği imkanları oluşturma amacıyla bulunuyor.

Yasal haklarının alamayan engellilerin haklarını hukuki arenada aramak, iş bulamayan üniversite mezunu engelli gençlere iş bulmak, engellilere yeteneklerine göre istihdam alanları oluşturmak ve onları eğitmek; engellilere hizmet için kurulmuş Cemiyet-ül Islah Kalkınma Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin ana faaliyetini oluşturuyor.

Çad’da Arap- Afrika kültürü karışımı bir yapı olduğunu ve Türklerin de bölgede kendi kültürleri ile varolduğunu söyleyen Abdel Aziz Abakar, son yallarda Türkiye’den Afrika ülkelerine uzanan yardım elinin Çad’dan geçtiğini, merkezi konumda olması nedeniyle diğer Afrika ülkelerine Çad’dan ulaşmanın kolay olduğunu belirtti.

Heyeti karşılayan İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, tüm dünya Müslümanlarına kapımız açık, tanışmaktan mutlu oluruz diyerek sözlerine başladı. İnsan Vakfı’nın ana faaliyetinin her yaştan insana eğitim vermek olduğunu belirten Aktaş, vakfın Türkiye dışındaki ülkelere yardım ulaştırırken de eğitimi öncelediğini vurguladı.

Türkiye’de okumak isteyen Çadlı öğrencilerin getirilmesi, İnsan Vakfı yurtlarında misafir edilmesi konusunda yardımcı olabileceklerini belirten Aktaş, her iki kurumdan da gelecek projelere açık olduklarını belirtti.