Suriyeli Muhacirler İçin Eğitimlerimiz Sürüyor

Vakıf, İstanbul’da ikamet eden Suriyeli muhacirlere dil ve meslek eğitimleri veriyor. - 25.03.2018

Suriyeli Muhacirler İçin Eğitimlerimiz Sürüyor - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

Kurulduğu günden bu yana hedefi nitelikli insan yetiştirmek olan İnsan Vakfı, Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için yeni bir proje hayata geçirdi.

Günümüzün gözde mesleklerinden kameramanlık, sunuculuk ve spikerlik, gazetecilik ve yazılım eğitimleri, alanında uzman eğitmenler tarafından Suriyeli öğrencilere aktarılıyor.

Meslek eğitimlerinin yanı sıra, günlük hayata adapteyi kolaylaştırmak amacıyla Türkçe dil dersleri de veriliyor.

Dersler, İnsan Vakfı’nın Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde bunulan genel merkezindeki dersliklerde ve Vakfın Başakşehir’de bulunan eğitim binasında veriliyor.

Çalışanların da düşünülerek hafta sonu ve akşam eğitimlerinin düzenlendiği projede 17 yaş alt sınırı uygulandı.

Eğitimlerin bitiminde kursiyerler katılım sertifikası verilecek.

Sakarya Üniversitesi, Türk Telekom ve Büyük Aile'nin de paydaş olduğu projede, kursiyerler eğitim bitiminde bu kurumlarda staj yapacak ve bir kısmını istihdam edilecekler.