Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na Mescit

İnsan Vakfı, 15 Temmuz şehidimizin adı verilen Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptırdığı iki mescidi ibadete açtı. - 13.12.2017

Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na Mescit

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti de yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında bir okul mescidinin daha açılışını gerçekleştirdi.

Bugüne kadar onlarca okulu mescide kavuşturan İnsan Vakfı, Bayrampaşa Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaoku’nda inşa ettiği kız ve erkek mescitlerini ibadete açtı.

Okul içinde erkekler için inşa edilen 80 m² ve kızlar için inşa edilen 35 m² büyüklüğündeki iki mescidin içinde de mihrap, kitaplık, ayna ve rahleler bulunuyor. Girişinde öğrencilerin oturup kitaplarını okuyabilecekleri duvarları İstanbul’un fethini anlatan resimlerle bezenmiş ortak bir alan oluşturuldu.

Mescidin açılışına Bayrampaşa ilçe protokolü, İnsan Vakfı yöneticileri, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na MescitŞehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na MescitŞehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na MescitŞehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’na Mescit

İlişkili Videolar

• nsan Vakfı'ndan Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu'na Mescit

Okullara Mescid
Adet x 1000 TL

İnsan Vakfı, 15 Temmuz şehidimizin adı verilen Şehit Ümit Yolcu İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptırdığı mescidi ibadete açıyor.