Lübnan'da Yaşayan Suriyeli Mültecileri Sağlık Yardımı

İnsan Vakfı Lübnan Arsel bölgesinde sadece kadın ve çocuklara hizmet veren sağlık merkezine yardım ulaştırdı. - 19.09.2017

İnsan Vakfından Lübnanda yaşayan Suriyeli mültecilere hizmet veren merkeze sağlık yardımı

İnsan Vakfı, Suriyeli mültecilere hizmet veren Lübnan’ın Arsel Bölgesindeki sağlık merkezine nakit yardım ulaştırdı.

Lübnan, Suriye’de yaşanan iç karışıklıkla birlikte kapılarını Suriyeli mültecilere açan ülkelerden biri.

70.000 Suriyeli'nin yaşadığı Arsel bölgesinde kadın doğum, çocuk muayene ve laboratuvar imkanlarına sahip tek sağlık kuruluşu İslamic Medical Association'a bağlı merkez, yakın zamanda maddi imkansızlıklar nedeniyle hizmet veremez duruma geldi.

İnsan Vakfı merkezde çalışan doktorlara ve sağlık çalışanlarına maaş desteği vermeye başladı. Bu destek 2017 yılı sonuna kadar sürecek.

Haftada 90 kadının jinekolojik muayenesinin yapıldığı merkezde 14 doğum gerçekleşiyor. Ayrıca merkezde haftalık olarak ortalama 20 çocuk muayene ediliyor.

Arsel bölgesinde yaşayan Suriyeli mülteci sayısı bir ay öncesine kadar 120.000 idi. Yapılan anlaşmalar sonucunda 50.000 mülteci İdlip ve DeyrEzzor bölgelerine göç etti.

Bölgeye giriş çıkışlar kontrol altında olduğu için izni olmayan Suriyeliler (çoğunun izni bulunmamakta) Lübnan’daki diğer hastanelere ulaşamıyor. 70.000 Suriyeli için tek sağlık merkezi burası. Merkezin diğer önemli özelliği ise bölgede sezaryen doğum yapan tek hastane olması.

İnsan Vakfı, bölgede sağlık hizmetinin devamı için desteğinizi bekliyor.

Genel Bağış
TL

İnsan Vakfı'ndan Lübnan'da yaşayan Suriyeli mültecilere hizmet veren merkeze sağlık yardımı