Kuştepe Yunus Emre İmam Hatip Lisesi Mescidimiz Açıldı

- 19.04.2017

Kuştepe Yunus Emre İmam Hatip Lisesi Mescidimiz Açıldı - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

İnsan Vakfı “Okullara Mescit” projesi kapsamında yaptırdığı bir mescidini daha 800 öğrenci kapasiteli Kuştepe Yunus Emre İHL’de açtı.

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti de yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için “Bir Mescit Bin Dua” diyerek başlattığı proje kapsamında birçok okulda mescit yapımına devam ediyor.

İnsan Vakfı, kısa sürede tamamladığı mescitlerin açılışlarına Kuştepe Yunus Emre İmam Hatip Lisesi ile devam etti.

Okul içinde atıl vaziyette bulunan alanın kısa sürede hazırlanması ile oluşturulan; içinde kütüphanesi bulunan, minberi ve mihrabı olan 250 m² büyüklüğündeki mescidin açılışında İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Kemal Özden,  İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, İnsan Vakfı Müdürü ve Proje Koordinatöre Ercan Sarı, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, Şişli Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Günday, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç, İstanbul Eğitim Birsen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, çevre okulların yöneticileri, veliler ve öğrenciler hazır bulundu.

Kutlu Doğum programı ile başlayacak açılış merasimi, öğrenci, öğretmen ve katılımcıların birlikte kılacağı Cuma Namazı sonrasında son buldu.

Okullara Mescid
Adet x 1000 TL