İnsan Vakfı Suriye’ye Acil İnsani Yardım Götürüyor

İnsan Vakfı Suriye'de - 08.12.2015

İnsan Vakfı Suriye’ye Acil İnsani Yardım Götürüyor - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

İnsan Vakfı, saldırılar ve kış mevsimiyle birlikte iyice zorlaşan yaşam şartlarında hayata tutunmaya çalışan savaş mağdurları için “Kardeşlik bedel ister” sloganıyla yola çıktı. Vakıf, Suriye içinde yardım dağıtımlarına başladı.

Suriyeli mazlumlara yardım organizasyonu ile ilgili açıklama yapan İnsan Vakfı Genel Başkanı Kemal Eliş şunları söyledi: “1992 yılında “Önce İnsan” diyerek ve eğitimi önceleyerek faaliyetine başlayan İnsan Vakfı, yıl içinde binlerce öğrenciye eğitim veriyor, binlerce öğrenciye burs, öğrenci evi, kitap ve kırtasiye gibi yardımlarda bulunuyor. Vakıf ayrıca okul yapımı, okullara kütüphane kurma, mescit yapma gibi talebe yönelik yardım faaliyetlerini de yürütüyor.

Gelinen noktada; ağırlaşan kış şartları ve saldırıların artmasıyla birlikte Suriye’de yaşam çok daha zor. Hayatta kalan Suriyeli mazlumlar daha da çaresiz ve birçok insani yaşam hakkından mahrum.

İnsan Vakfı, pek çok dünya ülkesinin saldırdığı Suriye’de ne kadar mazluma ulaşabilirse o kadar çok yardım götürmeyi hedefliyor. Vakfımızın hedefi, evi olmayanlar için çadır, yakacak, battaniye, gıda ve temizlik malzemesinden oluşan 15 tırlık yardım malzemesini Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırmak. Yardımlar Lazkiye, İdbib ve Halep’te dağıtılacak."

Yardımlarını Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen hayırseverler kredi kartı ile hızlıca veya İnsan Vakfı genel merkezinden bağış yapabilirler.

Projeye ait banka hesap numaraları;
Albaraka Türk   TR 75 0020 3000 0066 0660 0000 22
Kuveyt Türk        TR 90 0020 5000 0936 4683 9000 02
Türkiye Finans  TR 48 0020 6000 6600 2742 5100 12

Türkiye'nin her yerinden toplu, un, gıda malzemesi, battaniye, yakacak ve temizlik malzemesi bağışlarınız için lütfen 0212 534 41 61 nolu telefonu arayınız.

Proje kapsamında hayırseverlerin destek olabileceği yardım kalemleri şöyle;

Nakdi Yardım
Çadır (750 TL)